Част от руските войски настъпи към центъра на Новомихайловка (югозападно от Донецк). Руските войски се опитват да прекъснат украинските линии за логистична поддръжка, които минават към Ивановское от север. Това се посочва в последния доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

На 4 март продължават ограничени позиционни боеве по линията Купянск-Сватово-Кременная, но няма потвърдени промени на фронтовата линия в района.

Украински и руски източници съобщават за продължаващи боеве:

североизточно от Купянск в района на Синковка

югоизточно от Купянск в района на Табаевка

западно от Кременная в района на Терновка

южно от Кременная в района на Белогоровка и Верхнекаменское.

Наскоро руските сили са напреднали западно от Бахмут на фона на продължаващите позиционни боеве в района на 4 март. Видеоклип с геолокация, публикуван на 3 март, показва руски войски, които напредват в центъра на Ивановское (западно от Бахмут).

Руски блогъри твърдят, че сраженията в западната част на Ивановское продължават и че руските войски се опитват да прекъснат украинските логистични линии, които преминават на Ивановское от север.

Украински и руски източници твърдят, че позиционните боеве продължават:

северозападно от Бахмут в района на Богдановка,

югозападно от Бахмут в района на Клещееевка и Андреевка,

южно от Бахмут в района на Ню Йорк и Новоселовка.

На 4 март руските сили са напреднали западно от Авдеевка на фона на продължаващите боеве в района. Видеоклип с геолокация, публикуван на 4 март, показва руски войски, които напредват южно от Орловка (западно от Авдеевка) в близост до пътя Орловка-Тоненкое (западно от Авдеевка).

Позиционните боеве продължават:

западно от Авдеевка в района на Бердичи, Орловка и Тоненкое

югозападно от Авдеевка в района на Первомайское и Невелское.

Наскоро руските сили са напреднали югозападно от Донецк на фона на продължаващите позиционни боеве западно и югозападно от града на 4 март.

Видеоклип с геолокация, публикуван на 4 март, показва как подразделение на руските войски настъпва в централната част на Новомихайловка (югозападно от Донецк).

Руски блогъри твърдят, че украинските сили държат позиции само в западната част на Новомихайловка и че боевете в района продължават.

Позиционните боеве продължават:

западно от Донецк в района на Красногоровка и Георгиевка,

югозападно от Донецк в района на Победа.

На 4 март позиционните боеве продължават в западната част на Донецка област и близо до границата на Донецка и Запорожка област, но няма потвърдени промени на фронтовата линия в тези райони.

Украински и руски източници съобщават за продължаващи позиционни боеве:

в западната част на Донецка област близо до Водяное (североизточно от Угледар)

близо до границата между Донецка и Запорожка област в района на Пречистовка (югоизточно от Велика Новоселка) и Урожайное (южно от Велика Новоселка).