Русия формира резерви за подкрепа на текущите военни операции в Украйна, но тези подразделения няма да могат да извършват мащабни настъпления. Това се казва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава УНИАН.

В текста се отбелязва, че руснаците започват да набират персонал за частите на новосъздадения Ленинградски военен окръг (ЛВО). Британското разузнаване потвърди, че 44-ти армейски корпус на ЛВО е започнал набор в Луга, Ленинградска област.

Преди това Кремъл привлече новосъздадени части за провеждане на операции в Украйна. Освен това необходимостта на Руската федерация да продължи операциите в Украйна възпрепятства нейните по-широки усилия за изграждане на редовни въоръжени сили. Това е в съответствие с неотдавнашната оценка на ISW за текущите руски военни реформи.

"Според ISW, Русия формира резерви, способни да поддържат настоящите операции в Украйна. Тези резерви обаче едва ли ще функционират като сплотена широкомащабна сила за настъпление през 2024 година“, убедени са анализаторите.