Кораб е бил повреден, след като е атакуван с две ракети в Аденския залив, съобщиха властите при друга очевидна атака от йеменските бунтовници, съобщава BBC.

Британската агенция за търговски морски операции съобщи, че корабът и екипажът са в безопасност и са на път към следващото си пристанище. Първоначално е съобщено за пожар на борда. Корабът е идентифициран като товарен кораб под флага на Палау. 

Бунтовническата група, която е подкрепяна от Иран и контролира голяма част от северозападен Йемен, твърди, че атаките са демонстрация на подкрепа за палестинците във войната между Израел и ХАМАС в Ивицата Газа. Те твърдят, че корабите, към които са насочени атаките им, са имали връзки с Израел, САЩ или Обединеното кралство.

В телевизионно обръщение в четвъртък (22 февруари) техният лидер Абдул Малик Ал Хути е заявил, че общо 48 кораба са били атакувани досега и са извършени 13 операции през последната седмица, тъй като САЩ и Великобритания са се "провалили". "Операциите в Червено и Арабско море, протока Баб ал Мандаб и Аденския залив продължават, засилват се и са ефективни", е заявил той. Ал Хути също така е обявил, че бунтовниците са въвели "подводни оръжия", които той определя като "смущаващи за врага".