Синът на американския президент Хънтър Байдън разкритикува американския предприемач и милиардер Илън Мъск, отбелязвайки, че на него "не му пука" за американската демокрация и заяви, че "Мъск е много увредено човешко същество", предаде NBC News.

"На Илон Мъск не му пука за Първата поправка.“ Той не се интересува от никого, освен от себе си", заявява Хънтър.

Според него "бизнесменът не се притеснява и от свободата на гласуване в САЩ. Мъск никога не е показвал реална подкрепа за демокрацията, която американците са създавали от толкова дълго в родината на Мъск (Южна Африка)".

По-рано, на 1 септември, Мъск се съгласи с изявлението на американския писател Майкъл Шеленбъргър, че президентът на САЩ Джо Байдън унищожава легитимността на демократичната система на страната. В публикация на писател в социалната мрежа X се посочва, че Министерството на правосъдието на САЩ възпрепятства наказателното преследване срещу Хънтър Байдън, докато самият президент се опитва да постави съперника си Доналд Тръмп зад решетките.

Хънтър Байдън отправи остра атака срещу Мъск, твърдейки, че главният изпълнителен директор на Tesla и го определи като "най-тъпия умен човек в света".

Синът на президента Джо Байдън обвини Мъск за разпространението на дезинформация за него и го описа като "много увредено човешко същество".

В публикация в X Мъск отговори, като се подигра с Хънтър Байдън за "скандалните, ужасяващи видеоклипове, които бяха открити на лаптоп, който той е оставил в сервиз за компютри в Делауеър през 2019 г.“.

"Един човек е направил толкова много видеоклипове как извършва престъпления, че трябва да спечели награда за операторско майсторство!", пише Мъск.