Хавиер Милей, пламенният десен популист и президент на Аржентина, прегърна Доналд Тръмп ден след срещата си с представители на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън в Буенос Айрес, предаде US News.

Тръмп и Милей са били основните оратори, с които е приключила годишната Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC). По време на поздрава им зад кулисите, заснет във видеоклип, публикуван от служител на кампанията на Тръмп, Милей вика "Президент!" и придърпва Тръмп за близка прегръдка, преди да се снимат заедно.

Милей встъпи в длъжност през декември, след като проведе кампания, вдъхновена от Тръмп, допълнена с червени шапки с надпис "Make Argentina Great Again" (Направи Аржентина отново велика) в знак на съгласие със собственото движение на предишния президент "Make America Great Again" (Направи Америка отново велика). Той беше последният от няколкото чуждестранни политици на CPAC, които повториха популярни теми на Тръмп по въпроси като миграцията и заплахата от социализма.