Гръцките разузнавателни служби, използвайки шпионската програма Predator, са подслушвали сътрудници и приятели на премиера Кириакос Мицотакис и съпругата му, министри, военни и журналисти. Списъкът с имената и фамилиите на тези 38 лица е публикуван от гръцкия опозиционен вестник Documento.

Сред засегнатите са държавните министри Йоргос Герапетритис и Акис Скерцос, първият заместник-министър на външните работи Милтиадис Варвициотис, първият заместник-министър на развитието и инвестициите Никос Папатанасис, първият заместник-началник на Националната разузнавателна служба (EYP) Василис Гризис, бившият ръководител на работната група на EYP Ангелика Русу, началникът на кабинета на министър-председателя Михалис Бекирис, директорът на пресслужбата на Министерството на труда и социалните въпроси Никос Сигалас, служителят в партийния офис на Кириакос Мицотакис от 2014 г. Елина Кипреу, вицеадмиралът и директор на Генерална дирекция за отбранителни оръжия и инвестиции Арис Алексопулос, бившият ръководител на представителството на Константинополската патриаршия в Атина - Андрианополският митрополит Амфилохий, Христос Аграфиотис, член на борда на директорите на вестник Kathimerini, Мария Сарафоглу, журналист на телевизионния канал ANT, Филипос Врионис, собственик на телевизионния канал Epsilon.

На свой ред вестник Efimerida ton Syntakton цитира думите на издателя на вестник Documento, журналиста Константинос Ваксеванис, който подчертава, че новият списък "доказва това, което се подозираше“. Според Ваксеванис опасната практика на "Мицотакис-гейт" е била "използвана за личен шантаж и манипулация на непокорни министри".

Documento, която е близка до основната опозиционна партия СИРИЗА-ПА, публикува на 5 ноември първия списък от 33 лица, които според източници на редакцията са били незаконно подслушвани от службите за сигурност. Според изданието гръцките разузнавателни служби, които са под прекия контрол на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис, са подслушвали бившия премиер Антонис Самарас и настоящите членове на кабинета на министрите, включително външния министър Никос Дендиас, министъра на развитието и инвестициите Адонис Георгиадис , министърът на туризма Василис Кикилиас, заместник-министърът на отбраната Никос Хардалиас, министърът на финансите Христос Стайкурас и много други политици.

Мицотакис категорично заяви, че не е разпореждал подслушване на министри и политически опоненти, включително членове на техните семейства. Той подчерта, че няма да има предсрочни избори във връзка със скандала и че вотът ще се проведе както е планирано, през 2023 г. В интервю за ANT1, излъчено в основната новинарска емисия на 7 ноември, Мицотакис каза, че подобни твърдения са "невероятни лъжи“.

Според Мицотакис зад Ваксеванис се крие бившият премиер Алексис Ципрас, лидер на основната опозиционна партия СИРИЗА-ПА. Правителственият лидер увери, че ще бъде направено всичко възможно за разследване на твърденията за незаконно следене на политици.