Полицията в южната ни съседка откри труп и 59 килограма канабис в камион с български регистрационни номера, паркиран с работещ двигател на пътя край Парамития в северозападната част на страната, съобщава електронното издание на атинския вестник Protothema.

Камионът предизвикал подозрения сред полицейските служители, патрулирали в района. При проверката установили, че 56-годишният мъж, който е седял на шофьорската седалка, е мъртъв.

"Имаше признаци на манипулиране в каросерията на камиона, който превозваше колички за супермаркети, така че беше предупредена Администрацията за борба с наркотиците, чиито хора пристигнаха на място с куче-следовател на име Луси“, пише изданието. След претърсването е открито голямо количество канабис, скрит сред стоките. Общото му тегло е 58 кг и 906 грама. Канабисът е бил разпределен в 54 херметически затворени пликчета.

Незаконният товар е конфискуван заедно с камиона с български номера. Уточнява се, че той е потеглил от Испания, преминал е с кораб от Италия до Игуменица и е с крайна дестинация Атина.

Разследването разкрива, че след локализирането на камиона в него се е опитал да проникне жител на Атина, който заедно с друг грък и още двама неизвестни съучастници, които се издирват, са се опитали да вземат дрогата. Извършителят е задържан.

Срещу него и идентифицирания грък е образувано дело за внос на наркотици с цел трафик, съставляващо углавно престъпление, а арестуваният е предаден на Прокуратурата. В момента тече досъдебно производство за установяване и задържане на другите двама неизвестни извършители. Паралелно с това ще бъде извършена и аутопсия на тялото на водача за установяване на причините за смъртта му.