След близо година мъж е признат за виновен за убийството на 20-годишния Цветомир Генов от Солсбъри, след като го намушкал с нож пред очите на шестнадесетмесечния му син посред бял ден, пише в доклад на полицията в Уинчестър.

Морис Джоунс, на 25 години, от Гейнсбороу Клоуз, Бемертон Хийт, е осъден за убийство и притежание на нож в Кралския съд в Уинчестър на 14.06 след двуседмичен процес.

Той е задържан под стража преди произнасянето на присъдата в Кралския съд в Солсбъри на 18 юли.

Малко преди обяд на 22 август миналата година Джоунс, който наскоро се бил преместил в района, се сблъскал с Цветомир в Гайнсбъроу Клоуз по въпроси, свързани със сина на Цветомир Генов и бившата му партньорка.

"Цветомир Генов, който разхождал сина си в детска количка до дома на майката на сина си, бил подложен на непровокирано, продължително и жестоко нападение от страна на Джоунс, като получил множество прободни рани", пише в долада.

Законодателно разминаване: Българин, убит във Великобритания, не може да бъде погребан у нас

Въпреки усилията на службите за спешна помощ Цветомир Генов за съжаление умира на място.

Джоунс избягал от местопрестъплението, като захвърлил ножа и панталона си. Благодарение на ключови свидетели той бързо е арестуван и отведен в ареста.

След като са му повдигнати обвинения в убийство и притежание на нож, Джоунс не се е признал за виновен и по двете обвинения.

По време на съдебния процес Джоунс твърди, че е взел ножа само за собствена защита, а след това го е използвал от страх, като твърди, че е загубил контрол над себе си.

Съдебните заседатели отхвърлят това твърдение.