15-годишно момиче от Ретимно, Крит, беше глобено с 5000 евро за нарочно изритване на котка при инцидент, записан на видео и публикуван онлайн миналата сряда, пише Kathimerini.

Инцидентът е станал в училищен двор в квартал Цесме, където момичето е било на среща с приятели, според държавната телевизия ERT. Видеото показва две момичета, едното от които се приближава до котка, преструвайки се, че иска да я погали, след което я рита силно. Видеото е заснето от неин братовчед, се казва в доклада.

В четвъртък местната група за хуманно отношение към животните "Нойазомай“ получи съобщение от гражданин, който я информира за деянието. Групата от своя страна уведомила полицията и изпратила видеозаписа в дирекция "Електронна престъпност“. Клипът се разпространи и в социалните мрежи.

В петък следобед тийнейджърката се явила в местното полицейско управление с баща си, за да даде показания, а прокурорът за непълнолетни поел случая. От полицията заявиха, че може да има още видеоклипове на насилие над животни.

Според "Найозами“, тийнейджърът многократно е показвал обидно поведение към животни.