Потребителите в "Туитър“ бяха възхитени да видят билбордове из Лондон, които съобщават, че котката Лари, "главният мишелов“ в резиденцията на британските премиери на Даунинг стрийт номер 10, се е включила в надпреварата, за да стане следващият министър-председател на страната, пише Bloomberg.

Или Лиз Тръс, или Риши Сунак ще бъдат обявени за нов лидер на Консервативната партия в понеделник, но екипът на кампанията зад #Larry4Leader се постара да оповести публично кандидатурата на котарака.

Лари беше само на четири години, когато беше осиновен от "Батърсий кетс енд догс“, за да започне новия си живот в политиката и е служил като доверен спътник на трима министър-председатели: Дейвид Камерън, Тереза ​​Мей и премиера в оставка Борис Джонсън.

Туит от акаунта на Лари в Туитър със снимка на билборда, изобразяващ котката с вратовръзка на знамето на Съюза под неговия лозунг, бързо натрупа повече от 14 000 харесвания.

Публикацията бе озаглавена "Сбъдната мечта“ заедно с хаштагове #Larry4Leader и #YesWeCat.

Потребителите бързо забелязаха билбордовете, които се появиха в Хакни, Пекам и на кръговото кръстовище Шепърдс Буш.

"(Очевидно) ще гласувам Лари за лидер (от) тримата“, сподели 32-годишната Ребека Роуз заедно със снимка на Лари до кандидатите г-н Сунак и г-жа Тръс.

Надписът над лицата им гласи: "Ако имахте възможност, за кого бихте гласували?“

По-късно г-жа Роуз написа в Туитър за това, че й е била дадена брошура #Larry4Leader и написа: "Сега ми беше връчено това на път за работа и нямам друг избор, освен да се обърна към Стан... Центърът на Хакни наистина работи извънредно в подкрепа на котката Лари“.

Екипът, отговорен за кампанията Don't Panic, си партнира с Build Hollywood за организирането на билбордовете.

Те уточниха че Лари се бори за "политика за отговорно съскане“ и "без лъжа в номер 10, освен ако не е на удобна възглавница“.

Don't Panic създадоха и уебсайт www.larry4leader.com, посветен на политическите усилия на котарака.