Гласуването за около 60 милиарда долара американска помощ за Украйна вероятно е "замразено“ до средата на април.

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ едва ли ще вземе необходимото решение през следващите седмици, тъй като там все още продължават разправиите между републиканци и демократи, пише Bloomberg.

"Гласуването в Камарата на представителите на САЩ относно помощта за Украйна едва ли ще се проведе най-малко до средата на април, а може би и по-късно“, оценява медията.

Председателят Майк Джонсън все още търси начини да смекчи опозицията на републиканците. Последните продължават да заемат твърда линия по този въпрос, подчертава Bloomberg.

Изданиете отбелязва, че в неделя Джонсън е дал "напразни надежди“ относно способността на Съединените щати да гласуват за помощ "незабавно". Той заяви, че депутатите могат да внесат законопроекта за гласуване след Великденската ваканция.

Към момента екипът на Джонсън не разкрива подробности за плана си за бъдещия пакет от помощи. Изглежда, че все още не са решили какви отстъпки ще поиска Джонсън от администрацията на Байдън. Някои партийни служители казват, че това усложнява нещата. Джонсън може да няма достатъчно време да събере подкрепа в Конгреса за гласуване на законопроекта следващата седмица, обобщава Bloomberg.