"Гладът за снаряди“, за който говори ръководителят на ЧВК "Вагнер“ Евгений Пригожин, приключи доста бързо; Русия удвои своите въздушни и артилерийски удари по Бахмут, пише "Украинская правда“, като се позовава на интервю с войник от Силите за специални операции на ВСУ с позивна "Сокол“.

"Противникът имаше достатъчно проблеми с боеприпасите, ръководителят на Вагнер заяви, че нямат боеприпаси, така че не могат да продължат атаките. Този момент беше отличен момент за нас да извършваме вилазки и да поставяме засади на техните подразделения.

Но всичко приключи много бързо, докараха им боеприпаси, артилерийските и въздушните удари станаха два пъти по-силни в момента“.

Според войника, руската артилерия работи без прекъсване: обстрелът не спира дори за секунда. Летят и дронове ("Орлан"), които проследяват движението на украинските войски и веднага противникът нанася въздушен или артилерийски удар по това място.

В самия град Бахмут "Вагнер“ изпращат цели щурмови отряди. По думите на войника, руснаците понасят тежки загуби, но нови сили се втурват на мястото на загиналите.

Според Сокол вагнеровците използват тежки наркотици или някакви други стимуланти, тъй като по време на битки, въпреки взривяването на снаряди на няколко десетки метра, те влизат в битка, без дори да наведат глава

"Имало е случаи, когато са нахлували и без оръжие, просто са се опитвали да ги смачкат с численост“, описва събитията Сокол.

Според воина не бива да се подценяват руснаците, които също има своя мотивация, насадена от мощната руска пропаганда – унищожаването на Украйна.