Мъж, заплашващ германски полицаи с брадва и бомбичка, е бил прострелян и ранен в неделя (16 юни), съобщават официални лица.

Инцидентът в северния град Хамбург е станал часове преди той да бъде домакин на мач от футболния турнир Евро 2024.

Мъжът получава медицинска помощ, съобщи полицията в Хамбург в публикация в X, без да предостави повече подробности.

Инцидентът е станал в централната част на града Санкт Паули, която според германските медии е била претъпкана с хиляди фенове преди неделния мач между Нидерландия и Полша. Говорителят на полицията е заявил, че първоначално няма данни инцидентът да е свързан с футболната среща.

Местните медии съобщиха, че инцидентът е станал около 12:30 ч. местно време на Рипербан - главна улица и зона за нощен живот в града. Той е бил в близост до фен зона за привърженици на нидерландския национален отбор, съобщава BBC.

Германските власти са поставили полицията в повишена готовност по време на турнира, който започна в петък (14 юни) и ще продължи до 14 юли, поради опасения от възможно насилие от страна на феновете и терористични атаки.

В петък полицията застреля афганистанец, след като той нападна смъртоносно свой сънародник, а по-късно рани трима души, които гледаха излъчвания по телевизията мач между Германия и Шотландия в град в Източна Германия. В неделя полицията заяви, че мотивът за това нападение все още не е ясен.