През 2023 г. в Русия ще има още повече взривове. Това каза в коментар пред Укринформ бригаден генерал Олексий Громов, заместник-началник на Главното оперативно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, отговаряйки на въпрос за тенденцията към увеличаване на броя на експлозиите в различни региони на Руската федерация.

"Догодина ще има още повече взривове", обеща Громов.

За последно на 17 декември експлозии прогърмяха на няколко места в Крим, Белгород и Курск.

В нощта на 26 декември се чуха експлозии на стратегическо военно летище в руския Енгелс. Именно от това летище се извършват всички масирани ракетни атаки срещу Украйна. Тук е базирана руската стратегическа авиация - бомбардировачи Ту-95 и Ту-160. Руското министерство на отбраната потвърди смъртта на трима военнослужещи при експлозии на военното летище Енгелс в Саратовска област.

Тази сутрин, според руските медии, в района на летището на град Енгелс е работила ПВО, чули са се взривове. Имаше и въздушна тревога.

Освен това властите на Белгородската и Брянската области на Русия, граничещи с Украйна, съобщиха за работата на противовъздушната отбрана и предполагаемото сваляне на дронове.