Членът на комисията на руската Държавна дума генерал-лейтенант Виктор Соболев поиска от Кремъл да обяви "война“ на Украйна след проникването на диверсанти в Брянска област тази сутрин. По думите му, иначе Москва няма да може да обезпечи сгурността на руските граждани, пише "Коммерсанть“.

"Нямаме никакви червени линии по отношение на Украйна. И абсолютно категорично трябва да прекратим специалната военна операция и да започнем да водим истинска война. С унищожаване на средства и обекти на комуникациите, с осветяване на доставката на оръжие. И това трябваше да бъде направено отдавна“, заяви Виктор Соболев пред News.ru.

Той добави, че във връзка със случилото се в Брянска област е необходимо в близко бъдеще да се укрепят границите, главно в анексираните територии.

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров също коментира случилото се в Брянска област. Той призова "с диверсантите да се работи възможно най-твърдо, както и семействата им да бъдат изправени пред съда".

Днес, 2 март, диверсионна група проникна в района на Брянск от територията на Украйна. В резултат на това са загинали двама души. Украйна отрича да е замесена, наричайки инцидента провокация. Отговорност за атаката пое "Руският доброволчески корпус“, който се бие на страната на ВСУ. Руският президент Владимир Путин нарече инцидента терористична атака. Сега, според ФСБ, ситуацията е под контрола на правоприлагащите органи.