На Покровско направление, което остава едно от "най-горещите“ на фронта, руските войски продължават опитите си да се вклинят в отбраната на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в района на село Очеретино. Съответното обявиха от Генералния щаб на ВСУ в канала си в Telegram.

Във вечерната сводка се отбелязва, че руснаците се опитват да използват предимството си в жива сила и авиационна подкрепа на войските. Обобщава се, че през през предходното денонощие те са нанесли общо 2683 атаки по позиции на ВСУ и населени места с различни видове оръжие. През вчерашния ден те са извършили четири ракетни и 43 въздушни удара с управляеми авиационни ракети, а освен това са задействали и 364 дрона тип камикадзе.

На Покровско направление през деня руските войски са продължили да се опитват да пробият отбраната на ВСУ в района на село Очеретино, като военните на Киев са отбили девет атаки.

"Има и боеве при Сокол, Невелское и Новоселовка, общо 23 военни сблъсъка се водят по направлението, за да се стабилизира обстановката“, отбелязваха от ГЩ на ВСУ във вечерната си сводка.