От началото на деня руските войски са най-активни на Покровското направление, а висока интензивност на настъпателните действия се наблюдават в района на Торецк. Според Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) общият брой на военните сблъсъци е нараснал до 64. Подразделенията на Силите за отбрана "реагират сурово на щурмовите и настъпателни действия на нашествениците, унищожавайки тяхната пехота и техника“, се казва в сводка на военните на Киев, цитирана от УНИАН.

Пограничните населени места в Сумска и Черниговска област "продължават да страдат от коварен артилерийски обстрел“ от територията на Руската федерация. В същото време Харковска област е обект на постоянни атаки от руската авиация. От Белгород руските войски са нанесли седем удара с общо 14 управляеми авиационни бомби по село Липци, а от Шебекино са ударили Волчанск.

"Днес на Купянско направление вражеските войски щурмуваха позициите на украинските защитници девет пъти в района на Степная Новоселовка, Андреевка, Мясожаровка и Стелмаховка“, се казва в сводката на ГЩ на ВСУ.

На Северско направление руската армия продължава да действа в районите на Верхнекаменское, Спирное, Раздоловка и Виемка. Осем атаки на руските нашественици са отбити, боевете продължават.

"Противникът продължава да ускорява настъпателните действия на Горловско-Торецкото направление. Авиацията нанася удари с управляваеми авиационни бомби. ВСУ организирано сдържат щурмовите действия на противника, четири атаки са отбити, още три продължават. Противникът не се отказва и от намеренията да пробие нашата отбрана на Покровско направление. От началото на деня руската окупационна армия 22 пъти е атакувала позиции на украинските военни недалеч от Новоалександровка, Воздвиженка, Евгеневка, Сокол, Новоселовка Първа и Новопокровское. В момента нашите защитници са отбили 14 вражески атаки, още осем продължават“, се казва в доклада на военните на Киев.

Освен това на Кураховското направление руската армия се опитва да атакува позициите на ВСУ край Красногоровка, Георгиевка и Парасковиевка.