През изминалото денонощие на фронта е имало 65 военни сблъсъка, като основно руските сили са щурмували позиции на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на Бахмутско направление. На Купянско направление руските сили не са извършвали настъпателни действия. Това се казва в сутрешната сводка на Генералния щаб на ВСУ, предава УНИАН.

На Лиманското направление военните на Киев са отблъснали четири атаки в района на селата Терни и Ямполовка в Донецка област, където руснаците се опитват да пробият отбраната на ВСУ.

На Бахмутско направление ВСУ са отбили 30 атаки в районите на населените места Белогоровка и Верхнекаменка в Луганска област; Спорное, Часов Яр, Ивановское, Ступочки, Клещеевка, Андреевка в Донецка област, където "врагът с подкрепата на авиацията се опита да подобри тактическата ситуация“, се казва в доклада на ГЩ.

На Авдеевско направление украинците са отразили две атаки в районите на населените места Первомайское и Невелское в Донецка област, където руснаците са се опитали да изтласкат украинските части от заетите им позиции.

На Новопавловско направление ВСУ продължават да сдържат руснаците в районите на населените места Красногоровка, Георгиевка, Константиновка, Новомихайловка, Велика Новоселка и Урожайное.

На Ореховско направление през изминалото денонощие руските сили с подкрепата на авиацията са предприели четири неуспешни опита да атакува позициите на ВСУ в районите на населените места Старомайорское, Донецка област и северозападно от Вербовое, Запорожка област.

На Херсонското направление руснаците не се отказват от намерението си да изтласкат украинските войски от плацдарма на левия бряг на река Днепър. За изминалото денонощие те са нанесли пет атаки.