"Експлозиите в Севастопол са Божие наказание за Уман", това е заявил в коментар за РБК-Украйна Андрий Юсов, представител на Главно разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна.

В резултат на експлозията в Севастопол са унищожени около 10 цистерни с нефтопродукти. Общият им капацитет е около 40 хиляди тона, съобщава Юсов.

Той уточнява, че тези нефтопродукти са предназначени за нуждите на Черноморския флот на Руската федерация.

"В град Севастопол на 29 април се проведе "памук", това е Божието наказание, в частност за убитите цивилни в Уман, сред които има пет деца. Това наказание ще бъде дълготрайно. Желателно е всички жители на временно окупирания Крим да не бъдат в близко бъдеще в близост до военни обекти и обекти, които осигуряват армията на агресора “, предупреди Юсов.

Той също така добави, че Главното управление на разузнаването е запознато с "грабежите, извършвани от местни окупатори в този и други обекти".

"Заслужава да се отбележи, че ние знаем за кражба на петролни продукти от служители на окупационната власт и за други корупционни действия в това нефтено депо и други обекти на окупаторите. Това, разбира се, разширява възможностите на украинската сигурност и отбрана сили“, заявява служителят на Министерството на отбраната на Украйна.