Френският актьор Жерар Депардийо е бил обвинен в сексуално насилие от 13 жени. Това става ясно от статия, публикувана от френското разследващо издание Mediapart, цитирана от Politico.

74-годишният актьор е разследван от 2020 г. по обвинения в изнасилване и сексуално насилие. Дванадесет жени обвиняват Депардийо в нежелано сексуално докосване и неуместни коментари. Инцидентите са ставали по време на снимки, както и извън снимачната площадка.

Според Mediapart три жени са дали показания пред полицията, но никоя от тях не е повдигнала обвинение от страх, че "думите им няма да натежат пред (тези) на колоса на френското кино“.

В изявление на адвокатите му, споделено с френското издание, Депардийо заявява, че "официално отрича всички обвинения, които може да подлежат на съдебно производство“.

Номиниран за Оскар, Депардийо е един от най-продуктивните френски актьори, играл в над 200 филма.

Но актьорът попадна под прицела на пресата през последните години. Първо по отношение на връзките му с Русия, след като получи руски паспорт през 2013 г., за да избяга от високите данъци във Франция, и след това през декември 2020 г., когато получи обвинение в изнасилване и сексуално посегателство срещу френската актриса Шарлот Арнул.