При сегашните обстоятелства всякакви преговори за мир между Москва и Киев в най-добрия случай биха оставили украинската държава осакатена, предупреждават от редакцията на американското издание Foreign Affairs.

Пълномащабната война в Украйна продължава и с правилната подкрепа от своите партньори Киев "все още може да спечели“, се уверява в статията. Журналистите споделят "рецепта“, с която според тях Киев може да спечели конфликта: "Западът трябва ясно да заяви, че целта му е решителна победа за Украйна и поражението на Русия, и трябва да се ангажира да предостави пряка военна помощ на Киев, както и да подкрепи развиващата се отбранителна индустрия на страната“, се отбелязва в материала.

Междувременно Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) трябва да работят за напредък, докато успеят да прогонят руските войски от цялата окупирана територия, включително Крим. "Докато Украйна се придвижва към тази цел, с времето на руските граждани ще стане ясно, че те ще продължат да губят не само позиции в Украйна, но и огромни човешки и икономически ресурси, както и бъдещите си перспективи за просперитет и стабилност“, подчертава Foreign Affairs.

Журналистите смятат, че дотогава "режимът на Владимир Путин може да изпита значителен натиск както отвътре, така и отвън, за да прекрати войната при изгодни за Украйна условия“.

"...Всички преговори при сегашните обстоятелства в най-добрия случай биха оставили Украйна осакатена, разделена и зависима от второ руско нахлуване. В най-лошия случай те биха довели до пълно унищожаване на страната. Не може да се постигне устойчив, дългосрочен мир чрез преговори с агресор, който има намерения за геноцид. Украйна и Западът трябва или да спечелят, или да се изправят пред опустошителни последствия“, предупреждават от редакцията.