"Западният алианс" всъщност е глобална мрежа от съюзници, които се смятат за ангажирани в редица свързани регионални конфликти", пише Financial Times.

Приемането от Камарата на представителите на САЩ на пакет от помощи за Киев най-малкото ще "запази Украйна в борбата" срещу руските сили.

Предоставянето на Украйна на нова военна помощ в размер на 61 млрд. долара може да се окаже повратна точка във войната с Русия - най-малкото ще запази Украйна в борбата.

"Руснаците ще продължат да се надяват, че ако Доналд Тръмп бъде избран за президент през ноември, това може да е последният голям пакет от военна помощ от САЩ. Но той може и да не е фатален за украинската кауза. Европейската военна индустрия закъснява и ще бъде в по-добра позиция да осигури Украйна през 2025 г.", пише FT.

Британската медия посочва, че "Западният съюз" всъщност сега е глобална мрежа от съюзници, които се виждат въвлечени в редица свързани регионални конфликти: Русия е основният противник в Европа. Иран е най-деструктивната държава в Близкия изток. Северна Корея е постоянна заплаха в Азия. Поведението и реториката на Китай стават все по-агресивни и той може да използва ресурси, които не са на разположение на Москва или Техеран".

"Затова САЩ и техните съюзници смятат, че играят в защита, като подкрепят държави, които са на огневата линия на една ос от противници - най-вече Украйна, Израел и Тайван.

Америка играе потенциално смъртоносна игра на ума със своите противници, като избирателно разгръща военна сила с надеждата да предотврати избухването на по-широка война. Украйна се бори за собствената си свобода и независимост. Но тя е и фронтовата линия в потенциално много по-голям конфликт", се посочва в статията.