Федералната служба за сигурност на Руската федерация (ФСБ) предотврати опит на украинските спецслужби да организират терористична атака срещу газопровода "Турски поток", задържани са руснаци, участващи в подготовката на атаката. Това съобщиха за ТАСС от Центъра за връзки с обществеността (ЦОС) на ФСБ на Русия.

"В резултат на комплекс от оперативно-издирвателни мерки Федералната служба за сигурност предотврати опит на украинските специални служби да извършат диверсия и терористичен акт на газопровода "Южен поток“, по който се доставят енергоносители за Турция и Европа“,уточниха от службата.

"Задържани са граждани на Русия, участващи в подготовката и ресурсното осигуряване на терористичния акт. Четири магнитни бомби, 4 кг пластичен експлозив, взриватели със забавено действие, 593 хиляди рубли и средства за комуникация, съдържащи кореспонденция и преговори с "куратора“ от специалните служби на Украйна, инструкции за сглобяване и инсталиране на взривно устройство, както и прехвърляне на средства и координати на мястото, където е трябвало да избухне експлозията във Волгоградска област“.

Други подробности не се съобщават към момента.