Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация обяви, че ситуацията в населените места в Климовския район в Брянска област е под контрола на правоприлагащите органи, предава РИА Новости.

В югозападната част на областта са открити много взривни устройства, съобщиха още от ФСБ, като допълниха, че са в ход операции по разминиране.

"Районът се проверява и оглежда, открити са голям брой взривни устройства от различни видове, извършва се разминиране“, се казва в разпространеното съобщението.

В сутрешните часове на деня украинска диверсионна група е проникнала на територията на Брянска област, съобщи губернаторът Александър Богомаз. В село Любечан са стреляли по лек автомобил - един местен жител е убит, десетгодишно дете е ранено. Освен това в село Сушани, което също се намира в Климовски район, жилищна сграда се е запалила от снаряд, пуснат от украински дрон.

Центърът за връзки с обществеността на ФСБ съобщи, че на мястото на извънредното положение се провежда специална операция срещу "въоръжени украински националисти“, нарушили границата. В него участват и силите на Министерството на отбраната.

Президентът на Руската федерация Владимир Путин определи инцидента в Брянска област "терористична атака“.

Събитията в руската гранична Брянска област с т. нар. "украински диверсанти" са умишлена провокация на руснаците. Москва трябва да се страхува от собствените си партизани. Това заяви съветникът на ръководителя на кабинета на президента Михайло Подоляк, цитиран от РБК-Украйна.