Агенти на ФБР не са открили класифицирани документи в дома на президента на САЩ Джо Байдън в Рехобът Бийч, Делауеър. Това обяви личният му адвокат Боб Бауер пред репортери, предават водещите американски медии.

Не са открити документи с гриф "секретно“, се казва в изявление на адвоката, публикувано в социалните мрежи. По думите на Бауер както и в предходните случаи на претърсвания на личната резиденция на Байдън в Уилмингтън, агентите "иззеха за проучване някои материали и написана на ръка бележки, за които се твърди, че са свързани с периода от мандата на Байдън като вицепрезидент“. Според адвоката претърсването е било планирано предварително със съдействието на самия Байдън и е продължило три и половина часа.

По-рано през деня телевизионният канал CBS, а след това и CNN съобщиха, че домът на Байдън в Рехобът Бийч е бил претърсен във връзка с разследване на откриването на секретни документи в бившия офис и личната резиденция на Байдън, датиращи от неговия мандат като вицепрезидент на САЩ.