Европейската комисия ще предложи 11-ия пакет от санкции срещу Русия. Това съобщава РБК-Украйна, като се позовава на европейското издание на Politico.

"ЕС възнамерява да обсъди това на следващата среща по околната среда, но все още не е ясно дали предложението ще пристигне днес, до понеделник или по-късно“, се посочва в статията.

Все още не е ясно дали Европейската комисия ще въведе санкции срещу трети страни за неспазване на вече въведени ограничения.

"Тази идея беше повдигната пред представители на ЕС миналата седмица, но не е ясно дали ще влезе в действителното предложение, тъй като темата е много чувствителна“, пише Politico.

Медията припомня, че новият пакет от санкции на ЕС срещу Русия ще бъде представен на страните членки още следващата седмица. Възможно е самият пакет да бъде приет до края на май.

Европейският съюз обсъжда нов механизъм за санкции срещу трети страни, които не правят достатъчно, за да попречат на Русия да избегне санкциите. Това е особено вярно за тези, които не могат да отчетат скокове в търговията с ключови стоки или технологии.