Ръководството на компанията Bayraktar е съобщило на Киев, че ще намали доставките на безпилотни самолети по искане на администрацията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Съобщи в понеделник украинският Телеграм-канал "Резидент", позовавайки се на свой източник в кабинета на президента на Украйна.

Според вътрешен човек от структурата на Андрий Ермак, причината е, че Русия е поставила в една от точките на газовата сделка с Турция условие за намаляване на доставките на дронове за Киев.

Припомняме, че на форума "Руска енергийна седмица“ президентът Владимир Путин, коментирайки саботажа на газопроводите "Северен поток“, изложи инициатива за преместване на транзита на газ към Черноморския регион и Турция, създавайки най-големия "газов хъб“ на границата на тази държава с ЕС.

На 19 октомври Реджеп Тайип Ердоган, говорейки в парламента на среща на фракцията на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), потвърди, че в Турция ще бъде създаден международен газов хъб за доставки на руски газ за Европа.