В течение на цялата си история турският народ е преодолявал с успех предизвикателствата и проблемите. Всяко ново изпитание е укрепвало страната. Сега президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган е уверен, че последствията от земетресенията на 6 февруари ще бъдат отстранени.

Както информира "Анадолската агенция", държавният глава говори в четвъртък в Кахраманмараш на церемония по поставянето на основите на първия етап на масово строителство след бедствието, предполагащ строителството на 17 902 жилищни сгради.

Турският президент отбеляза, че февруарските земетресения са причинили смъртта на 50 хиляди граждани на страната и това е една от най-трагичните страници в историята й.

"Само в провинция Кахраманмараш загинаха 12 307 души. Земетресенията могат да разрушат домовете ни, но никакво бедствие не може да повлияе на волята и решителността на нашия народ, желанието за постигане на целите на "Стогодишнината на Турция“. Ще възстановим всички засегнати градове и села, ще възстановим къщи, училища, предприятия и паркове. Няма друга страна в света, която да ликвидира последствията от такова мащабно бедствие за толкова кратко време“, подчерта Ердоган.