Към 11 часа в сряда в енергийната система на Украйна продължава да има значителен дефицит на електроенергия, а работата на ремонтните екипи е затруднена от метеорологичните условия, съобщава държавната компания "Укренерго“, цитирана от Укринформ.

"Към 15 декември в енергийната система на Украйна остава значителен недостиг на електроенергия. Ситуацията значително се усложнява от метеорологичните условия: сняг, поледица, силни пориви на вятъра", се казва в доклада.

Съобщава се, че на изток руснаците отново са нанесли артилерийски удар по една от деокупираните зони. В резултат на атаката са повредени съоръжения от енергийната инфраструктура. Аварийните възстановителни работи ще започнат след разрешение на военните.

На всички области са дадени дневни лимити за потребление на електроенергия. За съжаление сутринта в някои райони те вече са превишени и са приложени аварийни спирания.

Както беше съобщено, от 10 октомври руснаците са изстреляли повече от хиляда ракети  и дронове в осем вълни по украинските енергийни съоръжения.