Френският президент Еманюел Макрон проведе втората си среща за един месец с американския предприемач Илон Мъск, на която покани ръководителя на Tesla да "работят заедно". Това съобщи Макрон в своя Twitter акаунт, забелязаха от РИА Новости.

"Нека работим заедно“, написа Макрон в профила си в Twitter, придружавайки туита със снимка на Илон Мъск, на която френският президент и американски бизнесмен се ръкуват.

Макрон добави и хаштаг "Изберете Франция" към поста.

Френската BFMTV съобщи, че на срещата между Макрон и Мъск е присъствал френският бизнесмен Бернар Арно, който в началото на юни попадна на втората линия на най-богатите хора в света според Bloomberg Billionaires Index (BBI).

Втората среща за един месец между Макрон и Мъск идва на фона на съобщения за желанието на Франция да бъде домакин на фабрика на Tesla на своя територия. Жан-Ноел Баро, министър делегат по цифровизацията и телекомуникациите, обяви тези планове.

Мъск потвърди миналата седмица, че планира да присъства на технологичното изложение Viva Tech в Париж. Макрон вече се срещна с Мъск на 15 май на бизнес срещата на високо равнище Choose France във Версай.