Огромен пожар е избухнал в 15:30 във фабриката на компанията PAL SA  край Атина. Първоначално е чута силна експлозия във фабриката, която произвежда съдове за готвене, които предлага за продажба на дребно, на улица Егидон 9, в района на Панорамата на Като Кифисия, като над района се извиси виден от десетки киломевтри димен стълб, съобщава Protothema.

В момента пожарът гори материали в склада. В същото време пътищата са затворени със значителни проблеми с трафика.

Според собствениците на обекта там няма блокирани или ранени работници.

Огънят, според информация от protothema.gr,  е подхранван от стиропор и пластмаса . В този момент време 45 пожарникари с 15 превозни средства, както и  хеликоптер Erickson,  работят за намокряне на периметъра, за да предотвратят разпространението на огъня към съседен бизнес.

Показателен за размера на пожара е фактът, че за няколко минути силите на пожарната се увеличиха значително. Гражданска защита изпрати сигнал на 112 по-рано следобед,  така че жителите са затворили врати и прозорци заради дима. "Изпаренията се насочват към вашия район. Останете на закрито, затворете вратите и прозорците“,  се казва в съобщението.

В същото време е дадено указание на болницата за лечение на рак Авги Анаргири да затвори всички прозорци.

На видеото се вижда плътен черен дим над мястото на експлозията. Според пожарната интензитетът и размерът на задимяването е тревожно голям.

Поради пожара полицията спря движението на превозни средства по  страничния път на магистралата Атина-Ламия от височината на моста Калифтаки в посока Атина и на още няколко точки.