В нощта на 20 април експлозии са отекнали в Русия. Министерството на отбраната на Руската федерация съобщава, че са свалени 50 въздушни цели, предава украинският Канал 24.

В нощта на 20 април експлозии избухнаха в различни региони на Русия - от Брянск до Московска област и Тула. В много градове горят енергийни съоръжения.

Министерството на отбраната на Русия съобщава, че техните системи за противовъздушна отбрана са унищожили или прехванали около 50 "украински БпЛА". Според посочената информация 26 от тях са над територията на Белгородска област, 10 над територията на Брянска област, 8 над територията на Курска област, 2 над Тулска област и по един над териториите на Смоленска, Рязанска, Калужка и Московска области. 

В докладът на Министерството на отбраната на Русия не е включена Воронежска област, където също е имало експлозии, допълва украинската медия.

-Пожар е избухнал в обект на енергийната инфраструктура в района на Вороженск в Брянска област. Местният управител Александър Богомаз е заявил, че се предполага, че "свален дрон" е паднал върху подстанцията.

-Експлозия е имало и в енергийно съоръжение в Калужка област. Според местния губернатор Владислав Шапша има "незначителни щети по енергийната инфраструктура" в близост до подстанция в район Малоярославец.

-В Смоленска област заради нападението гори и енергийно съоръжение, което също е в пламъци. Губернаторът Василий Анохин е заявил, че "в резултат на падащи отломки се е запалила цистерна с гориво и смазочни материали. Петролната база в Кардимово, която е собственост на "Лукойл", се намира в района, където е извършено нападението".

-В Калужска област също се съобщава, че са нанесени "незначителни щети" на електрическа подстанция, заради които само в някои квартали няма електричество.

-Експлозии са били чути и край Белгород, последвани от пожар. В някои квартали на града частично е спряно електричеството.