Амстердамското летище "Схипхол" заяви днес, че ще продължи да ограничава дневния брой на пътниците през следващите месеци, тъй като се опитва да намери начин да разреши продължаващия недостиг на служители по сигурността, предаде Reuters.

Схипхол, едно от най-натоварените летища в Европа, заяви, че дневният брой на пътниците ще бъде намален с около една пета поне до март 2023 г.

По-рано този месец Схипхол намали капацитета си до края на октомври с почти 20 %, а сега заяви, че това намалено ниво ще се запази и през следващите месеци.

В продължение на месеци пътниците на Схипхол се сблъскваха с дълги опашки за проверка на сигурността поради недостиг на работници, което накара много пътници да изпуснат полета си.

KLM, основната авиокомпания на Схипхол, заяви, че ситуацията вече изглежда безнадеждна, тъй като в продължение на месеци летището не е успяло да предложи никакво жизнеспособно решение.

"За KLM това е последната капка", се казва в изявлението на холандското подразделение на авиогрупата Air France. "Отново и отново авиокомпаниите и техните пътници трябва да предложат решение."