Един човек е бил убит, а шестима са били ранени през нощта в северно предградие на Париж при стрелба, която вероятно е свързана с трафик на наркотици, съобщиха от прокуратурата и кметството в събота (4 май), предава AFP.

Нападението на паркинг в близост до културен център в Севран, който се намира между централната част на Париж и главното летище на града "Шарл дьо Гол", е извършено около 23:45 ч. (22: 45 часа българско време) в петък, съобщават от прокуратурата.

При пристигането си на мястото полицията открила четирима ранени, проснати на земята. Единият от тях починал скоро след това, а останалите трима били откарани в болници в тежко състояние, е съобщил полицейски източник.

По-късно още трима души, ранени от куршуми, са били откарани в болница, е заявил източникът и е добавил, че двама мъже са пристигнали на паркинга с кола, а единият от тях е излязъл и е открил огън.

След това нападателите са избягали.

Кметът на Севран Стефан Бланше е заявил пред AFP, че "явно става въпрос за уреждане на сметки, свързани с трафика на наркотици".

"Необходимо е да се установи ред и да се изкорени контрабандата", е допълнил той.