Един от най-големите спонсори на Републиканската партия и добър приятел на бившия президент Доналд Тръмп Стивън Шварцман няма да подкрепи президентската кампания на политика за изборите през 2024 г. Това обяви бизнесменът и основател на американския инвестиционен фонд Blackstone пред изданието Axios.

"За Америка е по-добре, когато нейните лидери са загрижени за днешния и утрешния ден, а не за днес и миналото. Време е Републиканската партия да се обърне към ново поколение лидери и аз възнамерявам да подкрепя един от тях в първичните избори“, поясни Шварцман.

Изданието отбелязва, че предприемачът е имал реално влияние върху Белия дом при Тръмп и активно е сътрудничил с бившия президент на САЩ по търговските въпроси.

Според портала Шварцман не е първият крупен спонсор на републиканците, който отказва да подкрепи Тръмп. По-рано милиардерът Кен Грифин обяви подкрепата си за кандидатурата на опонента на Тръмп, губернатора на Флорида Рон ДеСантис.

По-рано Тръмп официално обяви, че ще се кандидатира отново на президентските избори през 2024 г. Настоящият държавен глава САЩ Джо Байдън на свой ред също съобщи за планове да се бори за втори мандат, но предупреди, че ще вземе окончателно решение едва в началото на следващата година.