Британските власти смятат, че до понеделник сутринта, когато ще се състои погребението, близо един милион души ще дойдат да отдадат последна почит на кралица Елизабет II. Хората ще трябва да чакат на опашка до 30 часа, пишат британските издания.

Задръстванията, предизвикани от големия брой хора, дошли да отдадат последна почит на кралица Елизабет II, може да доведат до спиране на движението в Лондон.

Властите твърдят, че има опасност хората, дошли специално, за да отдадат почит на кралицата, да не успеят да стигнат до Уестминстър заради блокадите.

Днес е изключително важен ден, тъй като в този ден се провежда шествието от Бъкингамския дворец до Уестминстър Хол, където хората ще могат да влязат, за да се видят с кралицата.

16:22 ч. - точно тогава кралицата напусна Бъкингамския дворец за последен път. В тази процесия ще бъдат показани всички символи на кралската власт. По пътя си към Уестминстър Хол тя ще премине покрай всички важни елементи на кралското семейство и британското кралско семейство.

Има хора, дошли от Великобритания, от Съединените щати, от цял свят, за да минат покрай ковчега, в който лежи кралицата.

Летище "Хийтроу" прави промени в полетите, така че по време на военния парад небето над Лондон да бъде тихо, да няма шум, защото цялата процесия, която се очаква да продължи 46 минути, ще се проведе тихо, без музика, в знак на уважение.