Републиканецът Джей Ди Ванс посчти със сигурност печели надпреварата за Сената на САЩ в Охайо, запазвайки мястото в ръцете на републиканците и давайки голям тласък на Републиканската партия в борбата й за контрол над горната камара на американския законодателен орган след проведените във вторник междинни избори, пише The Washington Post. Ванс получава 54% от вота срещу 46 за съперника си Тим Райън при 94 процента преброени бюлетини.

Изданието отбелязва още, че в Колорадо се очаква сенаторът-демократ Майкъл Бенет да спечели преизбирането, запазвайки ключово място на бойното поле в ръцете на Демократическата партия, докато сенатор Чарлз Грасли от републиканците се очакваше да спечели преизбирането за своя осми мандат.

Междувременно двама републикански губернатори - Грег Абът от Тексас и Рон ДеСантис от Флорида – най-вероятно също печелят преизбирането си. Кандидатите за губернатори на Демократическата партия в два щата влязоха в историята, като Уес Мур се очаква да стане първият чернокож губернатор на Мериленд, а Маура Хийли се очаква да стане първата жена и първият открито ЛГБТК губернатор на Масачузетс, пише още WP.