Джеф Безос купи трето имение на стойност 90 милиона долара в така наречения "Бункера на милиардерите" в Маями. Той ще се премести в луксозната резиденция, след като започне разрушаването на другите две вили, които притежава там, според Business Insider.

Новото имение разполага с шест спални, девет бани, градина с изглед към океана, басейн и къща за гости. Ексклузивният остров със собствен кмет и полиция е дом на по-малко от 100 знаменитости, включително Хулио Иглесиас, Иванка Тръмп и Том Брейди.

Джеф Безос обяви преместването си в Маями през ноември, като съобщи, че иска да живее по-близо до родителите си и до централата на друга компания, която основава. Пресата обаче пише, че основната причина би била по-изгодният закон на щата Флорида, който не изисква данък върху капиталовите печалби.

Основателят на Amazon Джеф Безос се върна в началото на март на първо място в класацията на милиардерите, изготвена от Bloomberg, със състояние, оценено на 200 милиарда долара, изпреварвайки изпълнителния директор на Tesla, SpaceX и X Илон Мъск (198 милиарда долара), който взе тази титла през 2021 г.

Главният изпълнителен директор на френската група LVMH Бернар Арно остава на трето място.