Два обекта от критичната енергийна инфраструктура са поразени при последната ракетна атака на руските сили, в резултат на което има проблеми с електрозахранването, съобщава РБК-Украйна, като се позовава на данни от Одеската областна военна администрация.

"Вече има информация за щетите на два обекта от критичната енергийна инфраструктура в Одеса. Няма жертви. ПВО действа над територията на Одеска област", поясниха от областната военна администрация.

В резултат на масирания ракетен удар са били поразени и повредени няколко обекта на енергийната инфраструктура в Одеса и други региони на Украйна, "следователно в момента има значителни проблеми с електроснабдяването ".

"Енергетиците вече са започнали ремонтни дейности, но отстраняването на щетите ще отнеме известно време“, се добавя в съобщението.

В сутрешните часове на деня в Украйна бе обявена въздушна тревога. Русия вдигна във въздуха шест бомбардировача Ту-95. Очаква се да изстреля над 30 ракети срещу Украйна.

В същото време в редица региони електричеството е изключени като предпазна мярка поради високата опасност от ракетни удари.