Двама души са убити, а няколко ранени при нападение с нож в регионален влак, пътуващ от Кил за Хамбург, съобщава APA, като се позовава на данни от правоохранителните органи.

По случая е арестуван мъж на възраст между 20 и 30 години, уточни говорител на полицията. От Deutsche Bahn обявиха, че във връзка с инцидента е нарушено движението на влакове между Фленсбург и Хамбург и между Кил и Хамбург.

"Обстоятелствата все още са неясни, както и самоличността на жертвите“, заяви говорителят. Предполагаемият извършител е нападнал хората във все още движещия се влак. По данни на властите той също е получил наранявания.  

Съобщенията за броя на ранените варират между пет и седем души.

Предполагаемият нападател е палестинец, но е апатрид, т.е. лишен гражданство. Това обяви министърът на вътрешните работи на федералната германска провинция Шлезвиг-Холщайн Сабине Зютерлин-Ваак (ХДС). По предварителни данни предполагаемият нападател не е сред списъка на потенциалните екстремисти. Въпреки това е имало индикации, че предполагаемият извършител може да има психическо разстройство.

Полицията е получила няколко обаждания от пътници. Влакът е бил спрян след уведомление, след което "събитията са се разиграли на перона“. Именно там е задържан извършителят, но остава неясно от кого. Мъжът, който е сред пострадалите, е откаран в болница.