Двама души са загинали в инцидента, при който изтребител-бомбардировач Су-34 се разби в девететажна сграда в руския курортен град Ейск в Краснодарския край, предават РИА Новости и ТАСС, като се позовават на информация от местните власти.

"Към настоящия момент загиналите са двама, 15 други са хоспитализирани“, уточниха от регионалното Министерство на извънредните ситуации.

В резултат на разбиването горивото на военния самолет Су-34 се е възпламенило и е предизвикало пожар в засегнатата жилищна сграда, съобщиха от Министерството на отбраната на Руската федерация.На мястото на инцидента работят службите за спешна помощ.

Съгласно разпространената информация, Су-34 е излетял от военното летище на Южния военен окръг за тренировъчен полет. Пилотите са докладвали, че един от двигателите на машината се е запалил по време на излитането. Именно това се посочва като причина за произшествието. Екипажът от двама пилоти е успял да катапултира, и двамата са живи.

Пламъците са обхванал всичките девет етажа на жилищната сграда, от която са евакуирани 100 души. Площта на пожара в сградата, според спешните служби, е две хиляди квадратни метра.

По предварителни данни са засегнати 17 апартамента. Според местните власти обекти, разположени в близост до мястото на катастрофата, не са засегнати.