Два хеликоптера Black Hawk на армията на САЩ са се сблъскали по време на рутинна тренировъчна мисия над Кентъки късно в сряда американско време, съобщава Reuters, като се позовава на губернатора на щата.

Статусът на членовете на екипажа не е известен веднага,  заявиха от базата Форт Кембъл на американската армия в изявление пред агенцията, без да уточнят броя на хората, които са били на борда.

"Получихме някои тежки новини от Форт Кембъл,  предварително се съобщава за катастрофа с хеликоптер и се очакват смъртни случаи“, заяви Анди Бешер в публикация в Twitter, добавяйки, че местните власти и службите за спешна помощ са реагирали на инцидента.

Става въпрос за два хеликоптера HH-60 Black Hawk на 101-ва въздушнодесантна дивизия, които се разбиха около 22:00 часа местно време (05:00 българско) в окръг Триг в Кентъки, съобщиха от службата по връзки с обществеността на Форт Кембъл.

"В момента командването е съсредоточено върху грижите за военнослужещите и техните семейства“, се казва в изявлението и се добавя, че причината за катастрофата се разследва.

HH-60 е вариант на хеликоптера Black Hawk, предназначен да осигури подкрепа за различни военни операции, включително въздушни нападения и медицинска евакуация.