Киевските власти в своето контранастъпление не са постигнали никакви резултати, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не могат дори да се доближат до руските отбранителни линии. Тази оценка направи бившият съветник на министъра на отбраната в администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, полковник Дъглас Макгрегър, предава ТАСС.

По-специално Макгрегър посочи, че успехите, докладвани от Киев, често се отнасят за райони, далеч от отбранителните линии. "Те [ВСУ] нямаха абсолютно никакъв успех, защото в украинската контраофанзива всичко се върти около способността да се достигне линията на отбраната, да се пробие и след това да се приближи до важна точка, като Мелитопол“, заяви той в интервю с водещия на подкаста Judging Freedom Андрю Наполитано, откъс от който беше публикуван в YouTube канала на водещия в сряда. "Това не се случи“.

Бившият съветник на ръководителя на Пентагона отбеляза, че въоръжените сили на Украйна могат да демонстрират като постижения "две или три разрушени сгради, разположени на 15-25 км“ от руските отбранителни линии.