През нощта срещу понеделник дронове на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са атакували обекти на територията на Геленджик в Краснодарския край, където се твърди, че се намира "дворецът на Путин“, съобщава Укринформ.

"В село Криница фрагменти от едно от устройствата повредиха недовършена сграда. В село Джанхот дрон се разбил в дървета, избухналият впоследствие пожар е бил потушен. По предварителна информация няма пострадали“, увери губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев. По думите му всички БпЛА са били поразени от силите за ПВО.

Министерството на отбраната на Русия по-рано съобщи, че през нощта в Краснодарския край са били унищожени четири дрона.

Близо до село Джанхот на нос Идокопас има имение и дворец, построени, както твърдят сподвижниците на вече покойния критик на Кремъл Алексей Навални, за президента на страната Владимир Путин. Наблизо има и винарна за преработка на грозде, отглеждано в имението.

През 2021 година Фондацията за борба с корупцията пусна филма под заглавие "Дворецът за Путин“, посветен на луксозно имение край Геленджик.

След излизането на филма Путин обяви, че "дворецът“ не му принадлежи и той никога не е бил там. Няма преки доказателства, че Путин наистина е живял или посещавал това имение, уточнява агенцията.