Дрон се разби на 100 метра от газокомпресорна станция на "Газпром“ в малкото населено място Габастово в Московска област, съобщава вестник "Коммерсант“.

Към настоящия момент не е известно кой е собственикът на безпилотния апарат и откъде е бил стартиран. При падането му не е имало експлозиия. Няма щети или пострадали на земята. На мястото на инцидента работят сапьори и служители на оперативните служби.

"Целта вероятно е била цивилен инфраструктурен обект, не е повреден. Няма пострадали и разрушения. Федералната служба за сигурност (ФСБ) и други компетентни органи работят по ситуацията, нищо не застрашава безопасността на жителите “, увери губернаторът на Московска област Андрей Воробьов в своя канал в Telegram.

Според Telegram канала Shot, падналият дрон е модел UJ-22 Airborne, произведен от украинската компания "Укрджет“. Обсегът му е 800 км, а скоростта, която развива - 130-140 км/ч. Товароносимост - до 20 кг. Източникът на медийния проект смята, че дронът може да е останал без гориво, апаратът да е загубил височина, да се е закачил за дървета, след което да е паднал.