Доналд Тръмп заяви, че ако спечели президентските избори, ще сложи край на войната в Украйна, преди да встъпи в длъжност.

В разговор по канала IMPAULSIVE той отново заяви, че пълномащабна война нямаше да има, ако той беше на власт. В същото време политикът смята, че Путин е взел решението да извърши голямо нападение, когато Съединените щати изтеглиха войските си от Афганистан. "Просто е жалко. Толкова много мъртви хора", заяви той.

Тръмп твърди, че се е разбирал много добре както с украинския президент Володимир Зеленски, така и с Путин, но е бил "твърд“ в отношенията си с последния. Политикът разказа и за скорошния си разговор с бившия шампион на UFC Хабиб Нурмагомедов.

"Хабиб дойде при мен след двубоя и каза, че трябва да спрем войните. Той е толкова умен, разбира всичко. Мисля, че е приятел с Путин. И мисля, че ще спра тази война веднага след изборите. И ако спечеля, ще спра това много бързо, преди да пристигна в президентството, ако това не приключи по-рано“, добави той.

В същото време EssentiallySports, с връзка към мрежата, пише, че по време на разговора Нурмагомедов го е молил да спре "палестинската война“.