Трябва ли Русия да реагира на новите американски и европейски санкци, които вече са десетки хиляди? Трябва, смята заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската Федерация Дмитрий Медведев, който в новия си пост в Telegram настоява животът на "западните партньори“ да бъде превърнат в "безумен кошмар“.

"В края на краищата те – САЩ и техните насрани съюзници – ни обявиха война без правила! Как да реагираме? Веднъж вече говорих за това, но си струва да го повторя“, пише Медведев. "Трябва да се опитваме всеки ден да нанасяме максимална вреда на тези страни, които са наложили тези ограничения на нашата страна и всички наши граждани. Вреда във всичко, което може да причини вреда. Вреда за техните икономики, техните институции и техните управници. Вреда за благополучието на техните граждани. Тяхната увереност в бъдещето. За да направим това, трябва да продължим да търсим критичните уязвимости на техните икономики и да ги ударим във всички области. Да причиняване щети във всички области, парализирайки работата на техните компании и държавни агенции. Намерете проблеми в техните най-важни технологии и ги удряйте безмилостно. Буквално да унищожим тяхната енергетика, индустрия, транспорт, банково дело и социални услуги. Да всяваме страх от предстоящия колапс на цялата критична инфраструктура“.

Бившият руски президент уточнява:

"Страхуват се да не предадем нашите оръжия на враговете на западния свят? Трябва да им прехвърлим всички възможни видове оръжия, освен ядрените (засега)!

Страхуват ли се от анархия и експлозия на престъпност в големите градове? Трябва да помогнем за дезорганизацията на общинското им управление!

Страхуват ли се от война в космоса? Това означава, че и те ще я получат. Всичко да спре за тях, всичко да се развали, всичко да отиде по дяволите!

Страхуват ли се от социални експлозии? Да организираме такива! Трябва да хвърлим всички най-зловещи нощни кошмари в тяхната медийна сфера, да използваме всичките им ужасни фантомни болки. Вече няма нужда да щадите психиката им! Нека тръпнат в уютните си домове, нека треперят под одеялата.

Крещят ли за използването на фалшиви новини? Нека превърнем живота им в пълен луд кошмар, в който те няма да могат да различат дивата измислица от очевидната реалност, адското зло от рутината на живота“.

Око за око, зъб за зъб, обобщава Дмитрий Медведев.

"И никакви правила по отношение на врага! Нека си получат всичко за нанесените вреди на Русия и възможно най-болезнено! Всеки може да допринесе!“