Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс е бил в Киев във вторник, където се е срещнал с украинския президент Володимир Зеленски и представители на украинското разузнаване, съобщава The Washington Post, позовавайки се на източник.

Според изданието директорът на ЦРУ е разказал на украински представители за срещата си с ръководителя на Службата за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин в Анкара, както и че САЩ са предупредили Руската федерация за недопустимостта на използването на ядрени оръжия.

"[Бърнс] подчерта ангажимента на САЩ да подкрепят Украйна в нейната борба срещу руската агресия“, заяви източник на вестника.

WP пише още, че по време на ракетните атаки срещу Киев главата на ЦРУ е бил на територията на посолството на САЩ, за него няма опасност.

Както Джон Кърби, координатор по стратегически комуникации в Съвета за национална сигурност на Белия дом, съобщи по-рано в интервю за Bloomberg, срещата между Наришкин и Бърнс в Анкара в понеделник се проведе с цел поддържане на комуникацията между двете страни по въпросите на сигурността.