Американските власти арестуваха вчера десетки маскирани мъже близо до мястото, където в щата Айдахо се провеждаше събитие на ЛГБТ общността, след като бяха открити в камион за превоз на покъщина, с дрехи, подобни на тези на членове на белите супремасисти, предаде Асошиейтед прес.

Местната полицията в Кор Дълейн и щатската в Айдахо спрели камиона в центъра на Кор Дълейн. Мъжете в камиона имали също самоделни щитове и други лични предпазни средства, съобщи телевизионният канал КТVВ.

Арестувани мъже били облечени с панталони в цвят каки, тъмносини ризи, бежови шапки и маски, покриващи лицата им, подобни на тези на "Патриотичния фронт“, който според Лигата против поругаванията е бяла супремасистка организация.

"Изглежда тези хора не са дошли тук, за да участват в мирни събития“, каза шерифът на окръг Кутни Боб Норис за местното издание "КорДълейн рипортър“.

Видео от ареста, разпространено в социалните медии, показа мъжете, коленичили в тревата, с вързани ръце. На гърба на една от ризите се вижда надпис "Да си върнем Америка“.

Превод и редакция: БТА