Украинският министър-председател Денис Шмигал и членове на неговото правителство пристигнаха в петък (23 февруари) на границата с Полша, блокирана от гневни полски фермери, съобщи украинският Канал 24.

 "Готови сме да преговаряме, да вземаме решения, да предприемаме положителни стъпки", заяви украинският президент Володимир Зеленски, като добави, че не знае "дали полската страна ще бъде там или не".  Зеленски призова за разговори  между правителствата на двете страни за преодоляване на безизходицата.

Украинският президент заяви в сряда (21 февруари), че неговото правителство ще се придвижи до полската граница преди събота, 24 февруари, когато се навършват две години от руската инвазия, като същевременно призова полския министър-председател Доналд Туск да направи същото.

В отговор Туск припомни в четвъртък, че срещата между двете правителства вече е насрочена за 28 март във Варшава. Той увери, че политическите разговори между министрите на двете страни "продължават" и че самият той остава "в постоянен контакт" с украинския си колега. Туск също така обяви, че Полша ще включи граничните пунктове с Украйна в списъка на "критичната инфраструктура", за да се избегнат смущения, които биха могли да повлияят на доставките на военна и хуманитарна помощ.

След дългата блокада на границата от страна на превозвачите на камиони полските фермери започнаха нова протестна акция. Те блокираха граничните пунктове с Украйна, като осъдиха по-специално "неконтролирания" внос на селскостопански продукти в страната и европейската селскостопанска политика.